Hormisaneeraus

Hormitutkimuksella pidetään huolta paloturvallisuudesta

HORMISANEERAUS JA -PINNOITUS

Huolehdi tupasi paloturvallisuudesta ja mahdollisimman energiatehokkaasta lämmityksestä tarkastuttamalla savupiippu tai muu hormi ammattilaisella. Meiltä saat monipuoliset hormisaneerauspalvelut Porin, Rauman sekä Turun ja Tampereen seuduilla.

Tarjoamme laajan osaamisemme hormin elvyttämiseen, ja teemme tarpeen mukaan:

  • hormitutkimukset
  • hormipinnoitukset
  • savupiipun sadesuojien asennukset
  • savukaasuimureiden asennukset

Teemme hormisaneerauksia joka kohteeseen: Kesämökistä kerrostaloon ja teollisuusrakennukseen. Lähes kaikki hormisaneeraustyöt ja työvaiheet voidaan tehdä piipun yläpään kautta. Ainoastaan suojaus tehdään myös sisältä.

Pyydä meidät kartoituskäynnille, niin katsotaan missä kunnossa rakennuksesi hormit ovat!

Ota Yhteyttä 

Hormisaneeraus

Pinnoitus on yleisin korjausmenetelmä vanhoihin savupiippuihin. Hormipinnoitusta kutsutaan myös nimillä massaus tai liukuvalu, ja sillä voidaan korjata tarvittaessa pelkästään piipun haurastuneet osat, kuten esimerkiksi piipun yläpää.

Piipun saneeraus on järkevää tehdä ajoissa, jotta vältyttäisiin suuremmilta remonteilta ja mahdollisilta palo- tai vesivahingoilta.

Varaa kartoitusaika 

Hormitutkimus

Hormitutkimus, eli savupiipun tutkimus, tehdään savupiipun kunnon tarkastamiseksi. Hormien elinikä vaihtelee jopa kymmenillä vuosilla riippuen muun muassa rakennusteknisistä ratkaisuista ja puun polttotavoista, mutta nyrkkisääntönä voidaan pitää keskimäärin noin 20–30 vuoden ikäisen piipun tarkistuttamista.

Tulemme tekemään paikan päälle hormien kuntotarkastuksen ja kuvauksen, ja jos aihetta on, annamme sinulle heti toimenpide-ehdotukset hintoineen.

Saat tutkimuksesta myös aina asiaan kuuluvan raportin.

Varaa kartoitusaika

Sadesuojan asennus

Piipun sadesuoja tai hattu on piipun päälle tuleva suoja, jonka tehtävä on vähentää sadeveden ja lumen pääsyä hormeihin. Se suojaa näin piippua rapautumiselta sekä parantaa sen vetoa. Lisäksi piipun sadesuojat ehkäisevät kosteuden pääsemistä talon rakenteisiin estäen kosteusvaurioiden syntyä.

Meiltä saat piipun hatut ja niiden asennuksen tarkasti mittojen mukaan.

Kysy lisää

Savukaasuimuri

Savukaasuimuri eli vedonparantaja on laite, joka tehostaa painovoimaisen ilmanvaihdon vetoa tuulta hyödyntäen. Samalla se pitää myös sisäilman puhtaampana: vedonparantajan turbiini pyörii aina samansuuntaisesti tuulen suunnasta ja nopeudesta huolimatta.

asennamme Turbowent-vedonparantajia, jotka on rakennettu sään kestävästä RST-teräksestä.

Kysy lisää


 HORMISANEERAUS ETENEE NÄIN


Kartoituskäynti kertoo piipun nykykunnon

Kartoituskäynnillä tutkimme piippusi kunnon kuvaamalla hormit ja suorittamalla savupanostestin vuotokohtien paikantamiseksi. Tämän pohjalta pystymme tarjoamaan parhaiten soveltuvan korjausmenetelmän hormistollesi.

Pohja- ja saneeraustyöt

Hormipinnoitus koostuu hyvistä pohjatöistä ja itse massauksesta. Pohjatyöt tehdään ennen varsinaista massausta ja niiden tehtävä on varmistaa, että massa tarttuu pintaan mahdollisimman hyvin. Massaamme pinnan aina 1–3 kertaa.

Koulutetut ja ammattitaitoiset tekijät

Kaikki työntekijämme ovat alansa ammattilaisia. Työmaalla tarvittavien työntekijöiden määrä riippuu kohteen koosta ja työmäärästä. Useimmiten kohteet vaativat 1–2 työntekijää.

Ympäristön suojaus ja siistiminen

Suojaamme kotisi pinnat aina asianmukaisesti. Hoidamme lisäksi loppusiivouksen asianmukaisesti ja viemme työmaalta kaikki roskat ja työvälineet pois.

Asianmukaiset vakuutukset

Nokikarhu Oy kantaa aina vastuun kaikista vahingoista, jotka tapahtuvat pinnoitustöiden yhteydessä. Vahinkoja tapahtuu harvoin ja olemme varautuneet niiden varalle tarvittavilla vakuutuksilla.

Kuvagalleria